Yrittäjän verotus ja verosuunnittelu

Yrittäjän verotus on kokonaisuus, jossa täytyy ottaa huomioon yrityksen veroasioiden lisäksi itse yrittäjän tai yrittäjien verot. Verosuunnittelun keskiössä onkin usein palkkatulon ja pääomatulon jaottelu optimaaliseksi yhdistelmäksi. Tämän lisäksi täytyy tietenkin ottaa huomioon erilaiset etuudet.

Yritysmuotojen verotus

Yrityksen muoto vaikuttaa luonnollisesti verotuksen hoitamiseen. Osakeyhtiöllä, kommandiittiyhtiöllä, toiminimellä ja muilla yritysmuodoilla on hyvin erilaiset verotussäännöt, vaikka perusteet pysyisivätkin samana. Luonnollisesti yrityksen verojen hallintaan kuuluvat mm. arvolisälaskennat, verotettavan tulon kehitys, ennakkoverot ja kaikki näihin liittyvät viranomaisilmoitukset.

Yrittäjän aikaa säästävää veroneuvontaa

Verotukseen liittyvät asiat vievät paljon aikaa. Tämä estää toimijaa harjoittamista varsinaista liiketoimintaa. Siirtämällä verotuksen hoitamisen tilitoimistolle, yritys voi keskittyä mielekkäämpiin asioihin.

LaskIT on sähköinen tilitoimisto, joka palvelee yrityksiä myös verotukseen liittyvissä asioissa. Neuvomme yrityksiä verojensa hoitamisessa, teemme verosuunnittelua ja neuvomme kannattavuuden maksimoinnissa. Näiden lisäksi hoidamme kaikkia verotukseen liittyviä laskelmia, muutoshakemuksia ja viranomaisilmoituksia. Autamme myös itse yrittäjän henkilökohtaisten veroilmoitusten laatimisessa.

LaskIT:n veropalvelut:

  • Arvonlisäverotus
  • Tuloverotus
  • Veroneuvonta
  • Laskelmat
  • Viranomaisilmoitukset
  • Verosuunnittelu

Ota yhteyttä verotusasioissa

Olemme valmiita auttamaan sinua ja yritystäsi verotuksen suunnittelussa. Vaikka toimistomme sijaitsee Helsingissä, palvelemme sähköisesti ympäri Suomea. Ota yhteyttä ja kerro meille palveluntarpeestasi; autamme parhaamme mukaan.

bisnes on hauskempaa kun verosuunnittelu on hoidettu oikein

Muutama kysymys verotuksesta

Paljon pitää maksaa ennakkoveroa?

Ensimmäiseltä yritystoiminnan vuodelta ennakkovero perustuu siihen, minkä suuruiseksi olet arvioinut yrityksen tuloksen. Seuraavina tilikausina ennakkovero perustuu aina edellisen tilikauden tulokseen. Ennuste tuloksesta kannattaa päivittää niin usein kuin tarpeellista. Me olemme valmiita auttamaan tässä asiassa. 

Tarvitsenko paperitositteita sähköisessä hallinnossa?

Käyttämissämme sähköisissä ohjelmistoissa tiedot tallentuvat tietoturvallisesti. Paperisia asiakirjoja ja tositteita ei enää siis tarvitse. Mitään haittaa fyysisten varmuuskopioiden säilyttämisestä ei tietenkään koidu.

Olen pienyrittäjä, miten hoidan veroasiani?

Arvolisälaskelmien, viranomaisilmoitusten yms. perusteet eivät muutu toiminnan muodosta tai laajuudesta huolimatta. Joitain yksityiskohtia kannattaa kuitenkin huomioida. Me autamme sinua toimintasi suunnittelussa ja tulostesi optimoinnissa.