Energiaa ja hyvää tuulta pursuava nainen piirtää isolle paperille kuvioita: laatikoita ja ympyröitä, joiden välillä on yhteys.  See it Labsin Riitta Toivonen on  informaatiomuotoilija, viestinnän kouluttaja ja fasilitoija.

Hän kertoo, että kuvalla on suuri merkitys viestinnässä: ”Kuva auttaa siihen, että viestit menevät tarkemmin ja paremmin perille. Visuaalisesti on mahdollista kertoa asioista, joita sanoilla ei voi sanoa. Ulkoasu ei merkitse kaikkea, mutta sillä on paljon muitakin merkityksiä kuin silmänruoka.  Verkkosivut kertovat paljon yrityksen persoonasta.”

Riitta Toivonen on informaatiomuotoilija, viestinnän kouluttaja ja fasilitoija
Riitta Toivonen on informaatiomuotoilija, viestinnän kouluttaja ja fasilitoija

Toivosen yritys on  LaskITin ensimmäisiä asiakkaita, ja myös LaskItin verkkosivut ovat See It Labsin käsialaa. Molemminpuolisesta yhteistyöstä ei ole kuin hyvää sanottavaa: ”Voin varauksetta suositella LaskItia kaikille – yrityksen rento ote ja asiantuntemus tuo tunteen, että minun ei tarvitse huolehtia mistään” kertoo Toivonen ja jatkaa kehujaan: ”Laskitilla on paljon ideoita myös strategian kehittämiseen ja asiakkaiden löytämiseen”. 

Yksi See It Labsin palveluista on koulutus.  Vaikuta visuaalisesti –presentaatiovalmennus järjestetään seuraavan kerran helmikuussa. Koulutuksen kohderyhmänä on erityisesti tutkijat, lääkärit, virkamiehet ja pienyrittäjät: kaikki henkilöt, joilla ei ole visuaalisen suunnittelun taustaa, mutta tarve saada asiansa kerrottua ytimekkäästi ja selkeästi.  Riitta Toivonen kertoo, että ”aiemmista koulutuksista on tullut paljon hyvää palautetta erityisesti konkreettisuudesta ja siitä, että sen avulla oppii designista jokamiehen oppimäärän helposti

Sekä See it Labs että Laskit työskentelevät Kaisaniemen HUB13:ssa, joten yhteydenpito on luontevaa ja helppoa. Toki suurin osa rutiineista sujuu sähköisesti eTaskun ja sähköpostin välityksellä, mutta toisinaan on hyvä istua hetkeksi alas tarkistamaan, missä mennään.  ”Taloushallinnon asioiden lisäksi Timillä on inspiroiva ote ja paljon hyviä neuvoja – suosittelen lämpimästi”