Our Blog

TULEVAISUUDEN DIGITAALISET MAKSUVÄLINEET -seminaari

Perjantaina 29.05.2015 kello 9.00-13.00
Kaisaniemenkatu 13 A 2, Helsinki 00100
LIPUT

LaskIT Oy kokoaa asiantuntijat keskustelemaan tulevaisuuden maksuvälineistä. Internetpohjainen maksuteknologia (mm. Blockchain ja Ripple) voi mullistaa pankkitoiminnan ja maksunvälityksen.

Miten Holvi kesytti sakasalaiset pankit Arttu Talvitie, marketing, HOLVI
Maksuvälineteknologian kehittyminen
Kari Takala, johtava neuvonantaja, Suomen Pankki
Maksunvälitys kehittyviin maihin
Mohamed Hussein, hallituksen puheenjohtaja, Q-Express Online Oy
Ripple mobiilimaksut
Otto Liuhtonen, toimitusjohtaja, Wone payments Oy
Miten strategiset kasvualat valitaan?
Mika Aalto, teollisuusneuvos, TEM elinkeino- ja innovaatio-osasto

Uudeksi vientituotteeksi? -Paneeli:
SLUSH Voitto Kangas head of partnerships
IBM Ville Peltola innovation director, European CTO
Tieto Oyj Taneli Tikka head of industrial internet
– Adusso Oy Janne Pitkänen toimitusjohtaja

LIPUT

Lisätietoja:
tim@lask.it

Tausta-artikkeleita:
IBM tutkii blockchain tekniikan laajaa tuotteistamista linkki artikkeliin
Blogi tekniikan mahdollisuuksista linkki artikkeliin

Bitcoin-seminaari

Bitcoin-seminaari

KOHTI YHTEISIÄ PELISÄÄNTÖJÄ SÄHKÖISILLE MAKSUVÄLINEILLE EU-MAISSA?

Hanki lippusi HOLVI verkkokaupasta: https://holvi.com/shop/laskit/

8.00 Ilmoittautuminen ja aamupalaa

8.20 Localbitcoins Oy CEO Jeremias Kangas
Virtuaalivaluuttojen eriarvoinen kohtelu EU-maissa eli miksi saksalaiset yritykset muuttavat Suomeen

8.30 Veropaja Oy Partner Jukka Nisonen
Virtuaalivaluuttojen verotus ja verosuunnittelu
Verohallinto on hyväksynyt virtuaalivaluutat maksuvälineeksi ja arvonlisäverottomaksi rahoituspalveluksi.
Kuinka niitä käsitellään verotuksessa?

9.00 Verohallinnon yritysverotusyksikkö, Ohjaus- ja kehittämisyksikkö Ylitarkastaja Timo Puiro
Sähköisten maksuvälineiden verotus
Mitä tulee ottaa huomioon yritysverotuksessa, kun käytetään sähköisiä maksuvälineitä?
Miten ratkotaan virtuaalivaluuttojen ongelmat tuloverotuksessa?

9.30 Valtiovarainministeriön rahoitusmarkkinaosasto, Sääntely- ja valvontayksikkö Neuvotteleva virkamies Armi Taipale
Virtuaalivaluutan ongelmat ja rahanpesu
Miten EU:n eri käytäntöjen sirpaleisuus vaikuttaa rikollisuuteen?
Vaikeuttavatko virtuaalivaluutat rahanpesun ja terrorismin ehkäisyä?

10.00 Tulli, Valvontaosasto, Analyysi ja tiedustelu Valvontajohtaja Petri Lounatmaa
Virtuaalivaluutta ja rikollisuus
Ovatko virtuaalivaluutat lisänneet rikollisuutta?
Miten virtuaalivaluutan hyväksyminen maksuvälineeksi auttaisi rikollisuuden ehkäisyssä?

10.30 Valtiovarainministeriön rahoitusmarkkinaosasto, Sääntely- ja valvontayksikkö Finassineuvos Harry Leinonen
Maksuvälineiden kehittyminen
Mitä seuraisi virtuaalivaluuttojen hyväksymisestä viralliseksi maksuvälineeksi Suomessa sekä EU:ssa?
Mitä etua ja mitä haittaa olisi EU:n sisämarkkinoiden käytäntöjen yhtenäistämisestä?

11.00 Coinfest, tapahtumajärjestäjä Andre Juselius
Tapahtuma vapaille ajatuksille bitcoineista

Lounas ja vapaata keskustelua

Petri Lounatmaa Oikeustieteen kandidaatti, Helsingin yliopisto 2002 Valvontajohtaja, Tulli / valvontaosasto / analyysi ja tiedustelu Aiemmin Lounatmaa on toiminut aiemmin muun muassa Tullin rikostorjunnan tutkinnan apulaispäällikkönä ja talousrikostorjuntalinjan päällikkönä (rikostorjuntapäällikkö), Turun tutkivan yksikön päällikkönä sekä apulaissyyttäjänä. Nykyisin Lounatmaa toimii Tullin analyysi ja tiedustelu -toiminnon päällikkönä ja vastaa johtamansa toiminnon tavoitteiden saavuttamisesta, raportoinnista, toiminnan kehittämisestä ja toiminnon henkilöstön johtamisesta.

Harry Leinonen, Finanssineuvos, Rahoitusmarkkinaosasto, Valtiovarainministeriö. Harry Leinonen on työskennellyt valtiovarainministeriön rahoitusmarkkinaosaston sääntely- ja valvontayksikössä vuodesta 2012 erityisalueinaan maksu- ja selvitysjärjestelmiin liittyvät kysymykset. Ministeriöön hän siirtyi Suomen pankista, jossa hän vaikutti 15 vuotta mm.maksu- ja selvitysjärjestelmäalueen johtokunnan neuvonantajana. Hän on ollut yhteensä lähes 20 vuotta säästöpankkien ja osuuspankkien maksujärjestelmäpalveluiden johtotehtävissä. Uransa aikana hän on osallistunut useaan kansalliseen ja kansainvälisen maksu- ja selvitysjärjestelmäalueen neuvoston, komitean, valiokunnan ja työryhmän työskentelyyn. Harry Leinonen on julkaisut useita tieteellisiä ja laajemmalle yleisölle tarkoitettuja artikkeleita ja kirjoja.

Harry Leinonen, Finanssineuvos, Rahoitusmarkkinaosasto, Valtiovarainministeriö.
Harry Leinonen on työskennellyt valtiovarainministeriön rahoitusmarkkinaosaston sääntely- ja valvontayksikössä vuodesta 2012 erityisalueinaan maksu- ja selvitysjärjestelmiin liittyvät kysymykset. Ministeriöön hän siirtyi Suomen pankista, jossa hän vaikutti 15 vuotta mm.maksu- ja selvitysjärjestelmäalueen johtokunnan neuvonantajana. Hän on ollut yhteensä lähes 20 vuotta säästöpankkien ja osuuspankkien maksujärjestelmäpalveluiden johtotehtävissä. Uransa aikana hän on osallistunut useaan kansalliseen ja kansainvälisen maksu- ja selvitysjärjestelmäalueen neuvoston, komitean, valiokunnan ja työryhmän työskentelyyn. Harry Leinonen on julkaisut useita tieteellisiä ja laajemmalle yleisölle tarkoitettuja artikkeleita ja kirjoja.

 

Esteettinen ja hauska viesti välittyy varmimmin

Esteettinen ja hauska viesti välittyy varmimmin

 

Tiesitkö muuten, että kognitiivinen teoria osoittaa tiedon välittyvän ymmärrykseksi paremmin esteettisen ja hauskan sisällön kautta? Näyttävästi visualisoitu viesti erottuu siis joukosta ja sen tarkasteluun käytetään enemmän aikaa. Tätä mieltä on myös See It Labs’in perustaja Riitta Toivonen. Häntä kiinnosti jo lapsena taiteen ja visuaalisen ilmaisun suhde ymmärrykseen. Ateneumissa nuori Toivonen ihmetteli kerta toisensa jälkeen pointillistien töitä ja heidän taitoaan luoda kuvia värillisistä pisteistä. Taidekoulussa sen sijaan opastettiin 80-luvulla: ”Piirtäkää sitä mitä näette, älkää sitä mitä ajattelette.” Realismin ihanne etsautui niin vahvasti Riitta Toivosen mieleen, että hän ei miltei kolmeen vuosikymmeneen uskaltanut piirtää symbolia tai sarjakuvaa. Tämä kääntyi päälaelleen vasta graafisen fasilitoinnin koulutuksessa – yhtäkkiä nopea sarjakuvallinen ajatusten kuvittaminen oli paitsi sallittua, myös toivottua.

Uravalinta kuljetti Toivosen matematiikan pariin. Hän teki diplomityönsä kuvankäsittelyyn liittyvästä menetelmästä. Tiedonnälkä ei ollut vielä sammutettu. Hän jatkoi opintojaan väitöskirjaan saakka: ”Halusin palavasti käyttää saamiani työkaluja johonkin ihmistä lähellä olevaan tieteeseen. Päädyin tutkimaan vuorovaikutusverkostoja ja tiedon kulkua ihmisjoukossa. Visualisoimme monen miljoonan ihmisen välisiä puhelinsoittoja ja niiden paljastamia sosiaalisia rakenteita.”

Sovelletun tieteen maailmassa kuitenkin aito vuoropuhelu jäi harmillisen usein vähäiseksi. Riitta Toivonen siirtyi liiketoimintaan perehtyen syvemmin fasilitointiin ja visuaaliseen suunnitteluun. Toivonen työskenteli luovan AD:n kanssa ottaen haltuun visuaalisen viestinnän ja presentaatiokehityksen työkaluja, joita maailmalla arvostetaan. Hub Helsingin yrittäjäyhteisön palvelumuotoilujameissa ja vapaaehtoishankkeissa kertyi kosolti fasilitointikokemusta. Tilaisuudet olivat oiva tilaisuus testata uusia menetelmiä käytäntöön. Pian Toivoselle muodostui näkemys uusista palveluista, joille näytti olevan selkeä ja jatkuva tilaus. Oli aika perustaa See It Labs, visuaalisen viestinnän ja fasilitoinnin toimisto.

”Nykyään sarjakuvalliset piirrokset ovat See It Labs’in töissä arkipäivää – muistiinpanot kirjataan nopeasti piirroksilla ja fasilitoinnissa kuvat ovat mukana monella tasolla, mm. keskusteluiden avaamisessa.” See It Labs on myös toteuttanut myös  LaskIT:n persoonalliset ja yrityksen imagon mukaiset verkkosivut. ”Lisää on tulossa, sillä Riitta tekee meille seuraavaksi myös englanninkieliset sivut” lupailee LaskIT:n Tim Matikainen. Onnistunut visualisointi kun pitää vastaanottajaa vielä otteessaan senkin jälkeen kun teksti ei enää hahmotu.

Näkömme on evoluution aikana kehittynyt tehokkaaksi tulkintakoneeksi, joka muuntaa ympäristön värit ja muodot merkityksiksi salamannopeasti. Siksi kuvallinen ilmaisu keventää vastaanottajan taakkaa. Se on arvokasta viestin välittämiseksi kasvavassa informaatiotulvassa.

Näkömme on evoluution aikana kehittynyt tehokkaaksi tulkintakoneeksi, joka muuntaa ympäristön värit ja muodot merkityksiksi salamannopeasti. Siksi kuvallinen ilmaisu keventää vastaanottajan taakkaa. Se on arvokasta viestin välittämiseksi kasvavassa informaatiotulvassa.

 

 

 

fintech

Hi Frands!

It’s about time to have the first #FinlandFintech Community Meetup for a long time, now in mid Autumn.
In this edition, the main topic is TALTIO with few other spices like Accenture Fintech Innovation Lab London and fresh Finnish Startup known as Heat Ledger Oy.
The meetup will be held at the premises of Federation of Finnish Financial Services who is also the host of the evening.

Date & Time: 25.10.2016, 4 pm – 8 pm
Venue: http://finanssiala.fi/en, Itämerenkatu 11–13
00180 Helsinki

*Program:
1. TALTIO PROJECT
Overview to Taltio project – Vuokko Mäkinen, Association of Finnish Accounting Firms, chairwoman of the Board (www.taltio.net)
Why should you make programs to TALTIO compatible and How Fintech and startup benefit from TALTIO – Pirkka Frosti, Digital Living International Oy & Fredrik Jansson, Tieto
What tools are available: Converters, mappings – Elina Koskentalo, Tieke
First published Use Case: Dextilin HALLKO – Pirkka Frosti
2. ACCENTURE FINTECH INNOVATION LAB LONDON – Satu Pulkkinen, Accenture
3. USE OF BLOCKCHAIN TECHNOLOGY IN CULTURE AND FINANCE SECTOR – Svante Lehtinen, Heat Ledger Oy
*Subject to a change

Bloggens bakgrund: Tallinn har blivit Tims och mitt semesterparadis. Det senaste året har vi spenderat semestrar, helger och andra lediga tider i Tallinn. Vi tycker om att utforska olika delar av staden, njuta av en kopp kaffe på trevliga caféer, äta gott, skaffa nya upplevelser och ta del av stadens kultur och historia. Att hitta mysiga affärer och ibland prova skönhetsbehandlingar är min (Lottas) uppgift. Nu vill vi dela med oss av våra bästa upplevelser. Allt vi skriver i bloggen rekommenderar vi.
Lättast läser du bloggen genom att börja med att välja Suomi eller Svenska eller någon annan ”label”.
Foton och texter delar vi på också på Instagram och Facebook. Idéer, kommentarer och frågor tas emot med glädje.

///

Taustaa blogista: Olemme (Lotta ja Tim) viettäneet vuoden vapaapäivät Tallinnassa ja luoneet tänne lomaparatiisin. Kierrämme kaupunginosia, kahviloita, ravintoloita, etsien kultturikokemuksia ja oppien historiasta. Löydät esimerkiksi Tallinnan Vanhan kaupungin vinkit omasta Tagista. Keräämme ravintola-, kahvilavinkit kaupunginosittait tagien taakse kootusti. Lotta kirjoittaa myös parhaista kaupoista ja kokeilee välillä kauneushoitoloita. Haluamme jakaa niistä parhaat blogissamme. Suosittelemme mistä olemme kirjoittaneet.
Voit valita Labeleista kielen tai ryhmittelyn mukaan. Kuvia pudottelemme Instagrammiin josta linkittyvät Facebookiin. Ideoita ja kommentteja otetaan ilolla vastaan.

http://www.touchoftallinn.com/

Touch of Tallinnravintola tallinnassa restaurang tallinn touchoftallinn

 

LaskIT Oy  tarjoaa luotettavaa laskentaa pilke silmäkulmassa. Parhailla sähköisillä työvälineillä toteutettu laskentapalvelu minimoi rutiinit – meille jää tilaa ja aikaa tukea varsinaisen liiketoimintasi kehittämistä. Emme pelkää haastavienkaan sotkujen selvittämistä. Startataan yhdessä liiketoimintasi lentoon!

LaskIT Logo BW 400x100

 • Juokseva kirjanpito sekä kausiveroilmoitukset alkaen 80€ kuukausi
 • Myyntilaskutus Holvista (ei rajoitusta volyymissä)
 • Ostolaskut asiakkaan toimesta Holvista
 • Volyymiltään kohtuulliset kulu- ja matkalaskut Holvista
 • Kuukausi, vuosi- tai kvartaali-ilmoitusvelvollisuus
 • Ilmainen yrittäjäkonsultointipalvelu jossa avustamme sähköpostilla ja chatillä uuden yrittäjän kysymyksissä
 • Lisätöistä kirjanpito ja selvitys 80€ / tunti, palkanlaskenta 80€ / tunti, konsultointi 100€ / tunti
 • Tilitoimistopaketin perustamiskustannus 150€
  Perustamiskustannus sisältää prosessin ohjeistuksen: laskutus, kululaskun teko, viralliset tositevaatimukset, Katso-tunnusten perustaminen sekä valtuutus
 • Palkkalaskelma 20€ sisältäen oma-aloitteisten verojen-  sekä vuosi-ilmoituksen (ei osakkaiden palkoista)
 • Osakeyhtiön perustamisilmoituksen teko ja alkukonsultointi 300€ (1,5 tuntia)
 • Liiketoimintasuunnitelman tekeminen 300€ (1,5 tuntia)
 • Starttirahahakemuksen tekeminen 300€ (1,5 tuntia)
 • Kuukausilta jolloin Tekes kirjauksia ja raportointia kiinteä lisä 40€ edellyttäen että aineisto on kunnossa
 • Niiltä kuukausilta jolloin EU tai NONEU tapahtumia kiinteä lisä 20€ (kun volyymi kasvaa)
 • Tilinpäätös ja veroilmoitus tuntilaskutuksena 100€/tunti/arvion mukaan
 • Tilanteen läpikäynti (volyymi ja prosessin tarkastus) ns. kehityskeskustelu 6kk aloittamisesta
 • Hintoihin lisätään alv 24 %

LaskIT Oy tarjoaa luotettavaa laskentaa pilke silmäkulmassa. sähköisillä työvälineillä toteutettu laskentapalvelu minimoi rutiinit – meille jää tilaa ja aikaa tukea varsinaisen liiketoimintasi kehittämistä. Emme pelkää haastavienkaan sotkujen selvittämistä. Startataan yhdessä liiketoimintasi lentoon!

LaskIT Logo BW 400x100

 • Toiminimen juokseva kirjanpito sekä kausiveroilmoitukset alkaen 960€ vuosi
  • (kuukaudessa 80€, alle 5 tapahtumaa kuukaudet 45€)
 • Myyntilaskutus Holvista (ei rajoitusta volyymissä)
 • Ostolaskut asiakkaan toimesta Holvista
 • Volyymiltään kohtuulliset kulu- ja matkalaskut Holvista
 • Kuukausi, vuosi- tai kvartaali-ilmoitusvelvollisuus
 • Tilitoimistopaketin perustamiskustannus 150€
  Perustamiskustannus sisältää prosessin ohjeistuksen: laskutus, kululaskun teko, viralliset tositevaatimukset, Katso-tunnusten perustaminen sekä valtuutus
 • Yrittäjäkonsultointi 25€/kk jota vastaan avustamme sähköpostilla ja chatillä uuden yrittäjän kysymyksissä
 • Toiminimen perustamisilmoituksen teko ja alkukonsultointi 300€ (1,5 tuntia)
 • Liiketoimintasuunnitelman tekeminen 300€ (1,5 tuntia)
 • Starttirahahakemuksen tekeminen 300€ (1,5 tuntia)
 • Niiltä kuukausilta jolloin EU tai NONEU tapahtumia kiinteä lisä 20€
 • Tilinpäätös ja veroilmoitus tuntilaskutuksena 100€/tunti/arviolta 350€
 • Lisätöistä kirjanpito ja selvitys 80€ / tunti, palkanlaskenta 80€ / tunti, konsultointi 100€ / tunti
 • Tilanteen läpikäynti (volyymi ja prosessin tarkastus) ns. kehityskeskustelu 6kk aloittamisesta
 • Hintoihin lisätään alv 24 %

 

Tilitoimistot pyrkivät harvoin erottumaan toisistaan. Ajatus tuntuu olevan se, että kirjanpitopalveluiden sisältö voidaan ilmaista vain yhdellä tavalla – listauksena asiakkaalle suoritettavista toimenpiteistä. Tämän ajattelutavan mukaisesti asiakkaalle olisi miltei sama, minkä palvelutarjoajan valitsee toteuttamaan yrityksen talouden hallintaa. Tilitoimiston valinnalle ei siis tunnu löytyvän riittävän painavaa kriteeriä, paitsi tutun yrittäjän sana ja väkevä todistus oman toimiston pystyvyydestä ja viime hetkellä väistetystä konkurssista

Taloushallinto Helsinki

LaskIT on kiinnostunut yrityksesi aidosta tarpeesta ja siitä, miten voit vapauttaa energiasi liikeideasi ja kasvun toteuttamiseen. Voiko tällainen väite ylipäänsä toteutua, olematta ainoastaan markkinoinnin ylisanaisuutta? Kokemuksemme mukaan voi. Jopa hiukan rennommin ja hymyssä suin. Tarvitsemme kuvauksen liiketoimintasi tarpeesta. Samalla tavoin mobiililaitteen suunnittelija tarvitsee kuvauksen tutkimuksin hahmotetusta ostajasta ja hänen laitteeseen asettamista odotuksista. Hyvästä kuvauksesta syntyy parempi hahmotus tarvittavasta välineistöstä, yrityksen tilasta ja mahdollisuuksista mielenkiintoisempaan huomiseen.

Toteutamme sähköisen taloushallinnon helpoimmista ja ymmärrettävimmistä järjestelmistä – jopa niille, joilla on vaikeuksia ymmärtää numeroinformaatiota. Yhtälöön voidaan tarpeen lisäksi lisätä helppous, kattavuus ja hinnoittelu: eihän Sinulle ole sama millaisen vipuvarren rahalla saat.

Parhaimmillaan yhteistyömme lue sinulle mentaalikartan, jota käyttäen keskityt ydintehtävääsi miellyttävin yllätyksin ja yösi nukkuen. Vastuut ja velvoitteet joudut kantamaan kuten ennenkin, mutta taakkaa jakaen monialaisten osaajiemme ja neuvonantajiemme opastuksella.

Yrittäjä se on onnellinenkin yrittäjä!

 

LaskIT Staff background image ninja cats v2 1280x850

 

 

Suomessa sattuu vuosittain tuhansia potilasvahinkoja. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on arvioinut, että meillä menehtyy 700 – 1700 potilasta vuosittain virheellisen hoidon vuoksi. Vertailun vuoksi todettakoon, että liikenneonnettomuuksissa kuoli viime vuonna 258 henkilöä: sairaala on huomattavasti vaarallisempi paikka kuin jäinen moottoritie! Professori Risto Roine toteaakin, että liikenneturvallisuuden parantamiseksi on tehty määrätietoista työtä, mutta potilasturvallisuutta ei ole kehitetty riittävästi.

THL:n Potilasturvallisuutta taidolla –ohjelmassa todetaan myös, että n. 70% haittatapahtumista johtuu ei-teknisistä taidoista; johtajuus, ryhmätyötaidot, kommunikaatio ja tilannetaju ovat puutteellisia. Näiden taitojen systemaattista opetusta terveydenhuollossa ei ole. Saman tutkimuksen mukaan jopa noin puolet todetuista haitoista olisi voitu estää.

Mattila-231x300

Minna-Maria Mattila

Kun ihminen osaa asiansa ja on motivoitunut, sujuu työ todennäköisesti hyvin ja riski virheiden tekemiseen vähenee huomattavasti. Minna-Maria Mattilan ja Minna Silvennoisen perustama yritys MinSim oy tarjoaa terveydenhuollon simulaatiokoulutuksia, joilla tarkoitetaan potilastilanteiden jäljittelyä ammattilaisten ja opiskelijoiden oppimisessa.

Minna Silvennoinen

Minna Silvennoinen

Potilasturvallisuuteen vaikuttaa moni seikka, joista yksi keskeinen on työntekijöiden ammattitaito.  ”Autamme asiakkaitamme parantamaan potilasturvallisuutta ja nostamaan työntekijöiden varmuutta omasta osaamisestaan korkeammalle tasolle” kertoo Mattila. ”Teemme tämän teknisiä taitoja, tiimityöskentelyä, kommunikointia, suunnitelmallista harjoittelua lisäämällä ja systeemivirheitä ja epävarmuustekijöitä poistamalla.”

Kun tilanne on kriittinen, on yhteistyön toimittava saumattomasti. Tämän takia on tärkeää, että ne, ketkä työskentelevät yhdessä, myös harjoittelevat yhdessä.  Saumatonta yhteistyötä vaatii myös yrityksen taloushallintoon liittyvät asiat. On tärkeää, että yrittäjä voi luottaa tilitoimistoonsa ja että asioita suunnitellaan yhdessä, sama päämäärä tavoitteena. 

Onnistumisen kehä

Onnistumisen kehä

Onnistumisen kehä lisää työtyytyväisyyttä ja hyvää fiilistä työssä. ”Yrityksen toimintaa ajatellen toimivalla taloushallinnolla ja hyvällä tilitoimistolla on merkittävä rooli tässä kehässä – ja siinä LaskIT on onnistunut erinomaisesti” , kertoo Minna-Maria Mattila.

 

Laskit

Katajanokanlaituri 5
00160 HELSINKI
Puh. 045 158 3550

Energiaa ja hyvää tuulta pursuava nainen piirtää isolle paperille kuvioita: laatikoita ja ympyröitä, joiden välillä on yhteys.  See it Labsin Riitta Toivonen on  informaatiomuotoilija, viestinnän kouluttaja ja fasilitoija.

Hän kertoo, että kuvalla on suuri merkitys viestinnässä: ”Kuva auttaa siihen, että viestit menevät tarkemmin ja paremmin perille. Visuaalisesti on mahdollista kertoa asioista, joita sanoilla ei voi sanoa. Ulkoasu ei merkitse kaikkea, mutta sillä on paljon muitakin merkityksiä kuin silmänruoka.  Verkkosivut kertovat paljon yrityksen persoonasta.”

Riitta Toivonen on informaatiomuotoilija, viestinnän kouluttaja ja fasilitoija

Riitta Toivonen on informaatiomuotoilija, viestinnän kouluttaja ja fasilitoija

Toivosen yritys on  LaskITin ensimmäisiä asiakkaita, ja myös LaskItin verkkosivut ovat See It Labsin käsialaa. Molemminpuolisesta yhteistyöstä ei ole kuin hyvää sanottavaa: ”Voin varauksetta suositella LaskItia kaikille – yrityksen rento ote ja asiantuntemus tuo tunteen, että minun ei tarvitse huolehtia mistään” kertoo Toivonen ja jatkaa kehujaan: ”Laskitilla on paljon ideoita myös strategian kehittämiseen ja asiakkaiden löytämiseen”. 

Yksi See It Labsin palveluista on koulutus.  Vaikuta visuaalisesti –presentaatiovalmennus järjestetään seuraavan kerran helmikuussa. Koulutuksen kohderyhmänä on erityisesti tutkijat, lääkärit, virkamiehet ja pienyrittäjät: kaikki henkilöt, joilla ei ole visuaalisen suunnittelun taustaa, mutta tarve saada asiansa kerrottua ytimekkäästi ja selkeästi.  Riitta Toivonen kertoo, että ”aiemmista koulutuksista on tullut paljon hyvää palautetta erityisesti konkreettisuudesta ja siitä, että sen avulla oppii designista jokamiehen oppimäärän helposti

Sekä See it Labs että Laskit työskentelevät Kaisaniemen HUB13:ssa, joten yhteydenpito on luontevaa ja helppoa. Toki suurin osa rutiineista sujuu sähköisesti eTaskun ja sähköpostin välityksellä, mutta toisinaan on hyvä istua hetkeksi alas tarkistamaan, missä mennään.  ”Taloushallinnon asioiden lisäksi Timillä on inspiroiva ote ja paljon hyviä neuvoja – suosittelen lämpimästi”

 

 

 

 


Taloushallinnon tarvetta?

Asiantuntevaa laskentapalvelua lunkisti mutta luotettavasti. Palveluksessanne ProCountor partneri sekä eTasku- ja Holvi-palveluiden valtuutettu osaaja. LaskIT tarjoaa sujuvaa taloushallintoa, laskentaa, liiketoiminnan kehittämistä sekä kirjanpitoa. Kelpaisiko sinullekin? Jätä meiliosoitteesi ja viesti.

Nimi
Email
Viesti

Jep! Viestisi on lähtenyt matkaan.
Ups! Tarkistathan kentät?
LaskIT Oy • Y-tunnus FI26702123 • Heikkiläntie 10, 00210 Helsinki, Finland